Heart Matters

Leer omgaan met emoties door dans
Voorst, 6 zondagen van 12 november 2017 - 8 april 2018
met Arjan Bouw

Heart Matters is een serie van 6 zondagen waarin we dansend ruimte maken voor harte-zaken. Dansen is een speelse en creatieve manier om emoties te leren (her)kennen, te accepteren, te uiten en te laten gaan. Emoties hebben een fysieke basis, ze brengen ons lichaam in beweging. Als we emoties niet toestaan, zal ons lichaam blokkeren, vast lopen, moe worden, zeer doen.
De Open Floor werkwijze biedt tools aan om aanwezig te kunnen zijn met de gevoelens van je eigen hart en met die van een ander. Zo kun je letterlijk ruimte maken in je hart, je lichaam en in je leven.

Op emotie kun je geen invloed uitoefenen, op de expressie zeker wel.
-Nelleke Nicolai

12 November. Wat & Waar? Nieuwsgierigheid
Kom dansend thuis in je lijf en open de deur van je hart. Je zal merken dat emoties komen en gaan, als de gasten van een herberg. Voor jou als herbergier is nieuwsgierigheid een prachtige eigenschap. Kun je open en zonder oordelen je gasten verwelkomen en ook weer laten gaan? De structuur van de Open Floor leert je je eigen hulpbronnen te ontwikkelen om aanwezig te kunnen zijn. Zodat je met een gezonde basishouding de bewegingskwaliteiten van jou gasten kan gaan onderzoeken. Wat voel je allemaal en waar beweegt dat?

17 december. Hier & Nu. Angst en Vertrouwen
Angst is een van de meest primaire emoties en is daardoor diep verankerd in ons lijf. Als we schrikken, zijn we veelal geneigd te verstijven. Deze dag sluiten we vriendschap met de zwaartekracht om ons lichaam te gronden en te ontspannen. Als we stapje voor stapje onze angst leren bewegen kan ze een bondgenoot worden en alertheid en bewustzijn vergroten.

14 januari. Ruimte & Richting. Woede en Grenzen
De functie van boosheid het wegnemen van pijn. Het zet aan tot actie. Maar woede wordt niet altijd getolereerd en staat soms in een kwaad daglicht. In de schaduw beweegt het dan verder als negatieve energie. Deze dag brengen we woede naar het licht zodat het als positieve energie verder kan bewegen.

11 februari. Hou me Vast! Gehechtheid
'We zijn allemaal op zoek naar liefde, steun en verbondenheid.' Sue Johnson
Deze dag werken we met de behoefte aan verbinding met een ander. Hoe creëer je een veilige relatie waarin je er allebei helemaal kan zijn? Kun je er zijn voor de ander? Kun je erop vertrouwen dat de ander er is voor jou?
We leren af te stemmen op onszelf, op onze eigen dans om van daaruit te openen voor contact, voor de dans met de ander.

11 maart. En Los! Verdriet
Verdriet leert ons spanning te laten gaan, om ons harnas te ontdooien, om pijn toe te laten en vervolgens te verzachten. Verdriet leert ons alles over loslaten. De dans is een prachtige manier om het loslaten te oefenen, elke uitademing opnieuw.

8 april. Stay & Play. Spelen
Spelen helpt je om levenslang te blijven leren. In spel mag je fouten maken, essentieel om iets te kunnen leren. Spelen verbindt je met anderen en in spel kan je verschillende rollen uit proberen. Als je vastloopt en wil weggaan, opent creativiteit vastgeroeste ruimte zodat je kan blijven.
Spelen is van levensbelang.

Praktisch:
data: 12 nov, 17 dec, 14 jan, 11 feb, 11 mrt, 8 apr
tijd: 10.30-17:30, zaal open om 10:00
lokatie: de Kapel, Voorst
kosten: voor de hele serie €285 (€47,50 per keer)
kosten per losse dag: €60 betaald 1 maand voorafgaand a/d dag, daarna €70
inclusief koffie, thee en soep.
info en registratie: arjanbouw@gmail.com 06-42657593

 

 
home dutch